25 ΧΡΟΝΙΑ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"

1991 – 2016    25 χρόνια εστιατόριο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

 

Το μεζεδοπωλείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη Οκτωβρίου του 1991,  στο πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας  στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έγινε γρήγορα στέκι  του καλλιτεχνικού χώρου αφού η γύρω  περιοχή  ήταν γεμάτη θέατρα και κινηματογράφους. Στο πέρασμα του χρόνου μετεξελίχθηκε στο εστιατόριο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,  κρατώντας όμως μέχρι  και σήμερα στον κατάλογο,  μεζέδες από την πρώτη του εποχή και διατηρώντας όλα αυτά τα 25 χρόνια φανατικούς και μόνιμους πελάτες.

Κινητήριος δύναμη του εστιατορίου είναι ο ιδιοκτήτης του Χριστόφορος Σιούνας, ένας άνθρωπος με πολυετή πείρα στον τομέα της εστίασης αφού  για μια δεκαετία σχεδόν, εργάστηκε ως επικεφαλής των εστιατορίων  στης  OLYMPIC Catering.

Την αγάπη του για το φαγητό την κληρονόμησε από το σπίτι του και από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της μητέρας του Αθηνάς, η οποία μαγείρευε τα παραδοσιακά φαγητά με πρωτότυπο τρόπο και με ιδιαίτερα τοπικά υλικά, δημιουργώντας έτσι την «προσωπική της κουζίνα» Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται  στο εστιατόριο συνταγές της όπως η χορτόπιτα-πλαστό ,  το κατσικάκι στον φούρνο με ρύζι και γιαούρτι, τα οποία είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα.

Την γνώση των πρώτων υλών, ο Χριστόφορος Σιούνας την οφείλει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αμφιλοχία. Εκεί έμαθε να εκτιμά και να ξεχωρίζει τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα,  γνώρισε  παραγωγούς και ανέτρεξε σε σημαντικές παραδοσιακές συνταγές απ' όλη την Ελλάδα.

Το εστιατόριο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λειτουργεί 25 χρόνια από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ , επτά ημέρες την εβδομάδα. Η επιτυχία του βασίζεται στην νόστιμη και ελαφριά  ελληνική κουζίνα, στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα που χρησιμοποιεί, στις εξαιρετικές ελληνικές  πρώτες ύλες και βέβαια στην  πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Με αφορμή τα φετινά  αργυρά γενέθλια του εστιατορίου, θα διοργανωθούν 4  εβδομαδιαίες εκδηλώσεις μέσα στη χειμερινή σεζόν που βασίζονται σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.


Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιητούν , θα είναι :

 

12  - 16 Δεκεμβρίου 2016  

 

 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ   Ελληνικοί μικροί θησαυροί, μεγάλες γεύσεις.

 Ο Ηλίας Αντωνιάδης executive chef  της εταιρίας μανιταριών  ΔΙΡΦΥΣ παρουσιάζει ιδιαίτερα πιάτα με μανιτάρια.

 

 16  -  20 Ιανουαρίου 2017  

 

 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΤΕΣ

 Η κυρία Αθηνά Χίττα ανοίγει φύλλο και παρουσιάζει  διάσημες αλμυρές και γλυκές πίτες της Ηπείρου.

 

 13 - 16 Φεβρουαρίου 2017 

 

 Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ελληνικές φυλές κρεάτων, παράδοση 9.000 ετών.

 Μαύρος Χοίρος, Ελληνικό Μοσχαράκι της στεπικής φυλής τύπος Κατερίνης, Μουνούχι και Αρνάκι Καλαρίτικο με αφορμή την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης.